onsdag 17 juli 2019

Rekordmulet men det blir bättre

Första delen av juli har varit rekordmulen men prognosen tio dagar framåt tyder på ett soligare och temperaturmässigt varmare väder.

BORGÅ. I genomsnitt är juli vacker för 57 procent. T.o.m. i dag är procenten i alla fall den lägst någonsin noterade, nämligen 29. Den tillsvidare mulnaste juli upplevde vi den regniga sommaren 2004 då det var soligt och klart för 39 procent. Ännu återstår två veckor så det är hugget som stucket om det blir en vackrare juli i år men prognosen visar på ett klarare väder.
Den kyliga vädertypen för månadens första hälft tycks också återgå till en för juli normal temperatur kring 17–18 grader i medeltal. För tillfället är medeltemperaturen 15,3 grader. Det är två grader kallare än normalt. Antagligen kommer vi till slutet av månaden upp till 16–17 grader i genomsnitt.
När början av juli fram till den 7.7. var rekordregnig har det inte fallit mycket regn efter det. Den 8.7. kom det en millimeter och i samband med ett störtregn den 15.7. 4 millimeter. Det betyder att regnmängden nu är 75 millimeter, som i sin tur är ungefär 10 millimeter mera än i genomsnitt.
Det har lovats runt men hållits tunt på regnfronten men regnmolnen har antingen dragit förbi vår region eller så har de upplösts. Märkliga formationer har vi i alla fall fått se och den som var vaken kvällen den 16.7. kunde iaktta se en partiell månförmörkelse i samband med fullmånen som steg över horisonten kl. 22.20.


    Den 16 juli utlovades regn som uteblev men några intressanta molnformationer     uppstod i stället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar