tisdag 6 oktober 2015

Dags för första frosten

Så kom den ändå, dvs. den första frosten som daterades till den 5 oktober. Och i dag kröp kvicksilvret fr första gången i höst under 0 grader då det tidigt på morgonen visade -2 grader.

BORGÅ. Medeltalet för den första frosten är den 18 september, nu kom den alltså drygt två veckor senare. I fjol hade vi frost på marken redan den 16 september, året innan den 25 september och år 2012 den 12 oktober. Tidsspannet för den första frosten sträcker sig från den 26.8. (1984) till den 26.10. (1980).
Nästa milstolpe är den första snön som i medeltal ska komma den 20 oktober. Forecas väderprognos fram till den 18 oktober visar på dagstemperaturer kring fem grader och nattemperaturer litet under noll. Det betyder en mera normal temperatur för oktober än den vi hade fram till den 5.10. Nederbörd utlovas däremot nästan inte alls, det är klart till halvklart så vi får nog vänta på den första snön ännu.
Igår var det dags för vår 11-åriga flatty Manda att gå vidare till alla flatcoated retrievers himmel, älskad och saknad, som det heter i dödsannonserna. Bifogar undantagsvis också en bild av henne från sommarens soliga dagar.


Frost på vindrutan. På tisdag den 6.10. var det igen dags att skrapa isen från vindrutan på bilen.



Varmare minnen. Vår flatty Manda är borta. Här tillsammans med kompisen Mili på landet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar