tisdag 11 april 2017

Påskvädret ännu en gåta

Påsken infaller ungefär mellan den 25 mars och 25 april. Årets påskväder är ännu en öppen fråga. Det kan komma ordentligt med snöslask och regn eller så blir det uppehållsväder och solchanser.

BORGÅ. Allt beror på vem man förlitar sig på. Meteorologiska institutets prognos från långfredag till påsksöndag 14–17 april förutspår regn och snöslask alla dagar och nattemperaturer på ner mot fyra köldgrader som mest och dagstemperaturer kring några plusgrader.
Foreca som Mtv3 förlitar sig på har en prognos med halvklart uppehållsväder på fredag–lördag och snö på söndag samt regn på måndag med dagstemperaturer kring +4 grader och minus sex till minus två på natten.
Normal fortsättning
Däremot är båda överens om att vädret fortsätter i för årstiden normala tecken med temperaturer kring fyra, fem värmegrader och ned till några köldgrader på natten. April är normalt en ganska vacker och torr månad, men efter påsk förutspås ett halvklart väder och risk för nederbörd.  I genomsnitt har april medeltemperaturen 4,0 grader, det är vackert för 48 procent och det faller nederbörd elva dagar.
De tre senaste åren har april varit mildare än normalt med medeltemperaturer på över 5 grader. 2014 var det klart för 65 procent men 2015 och 2016 bara för 39 och 38 procent. För tillfället ligger medeltemperaturen på 3,7 grader, det har varit vackert för 31 procent och det har fallit nederbörd fyra dagar av 10. 



Lugna vatten. Ån är isfri sedan den 1 april och vyn över strandbodarna som vanligt fin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar