fredag 22 januari 2016

Nu blir det töväder i alla fall

Väderprognosen fram till slutet av januari har förändrats radikalt. Nu utlovas både töväder och samtidigt blir januari sannolikt inte den tredje kallaste.

BORGÅ. Forecas prognos daterad i dag berättar om ett betydligt mildare väder med temperaturer på över 0 grader, snöslask och t.o.m. regn räknat från den 27 januari till slutet av månaden.
Det betyder att medeltemperaturen från nuvarande c. 14,5 köldgrader stiger till ungefär 11 köldgrader för januari som helhet.
Eftersom den tredje kallaste januari sedan 1974 noterades år 2010 med en medeltemperatur på -12,1 grader, blir januari 2016 i så fall den fjärde kallaste.
Närmast ligger januari 1976 med -9,4 grader och januari 1982 då vi hade -8,9 grader och januari 1986 som uppvisade -8,1 grader i genomsnitt.
För februari utlovas likaså ett mildare väder än normalt, så när januari antagligen kommer att bli närmare fem grader kallare än i genomsnitt blir eventuellt februari ett par, tre grader mildare än normalt. Samtidigt sjunker småningom elkonsumtionen till normala värden och folk kan bada i elbastu utan dåligt samvete.


Snö sol och köld men hur länge? Det ovanligt kalla vädret förutspås bli milt nästa
vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar