fredag 6 november 2015

Mot normalare vader

Det tillsvidare rätt soliga och varma vädret övergår nu i ett för årstiden mera normalt väder med regn och mulna dagar i sikte.

BORGÅ. Den 2 november hade vi ett nytt värmerekord för Borgå på 13 grader och dagen därpå blev det hela 14 grader. Med en medeltemperaturen på 7,3 grader i skrivande stund är det fortfarande varmt för årstiden men vädertypen ändrar.
Fram till den 17.11. utlovas nämligen dagstemperaturer på sex, sju grader och nattemperaturer på någon grad över 0. I så fall lutar det mot en snittemperatur på något över 5 grader när vi nått fram till den 20 november och beroendet på vädret den sista tredje delan av månaden kan vi antagligen se fram emot en medeltemperatur på omkring 4 grader när vi övergår till december. Det är fortfarande varmt, för genomsnittet för november är ändå så lågt som +0,7 grader.
Samtidigt kommer det att regna åtminstone till en viss grad och solskenet och klara nätter börjar lysa med sin frånvaro. Det betyder en återgång till det normala, men det hade varit mycket ovanligt om vädret i oktober som var rekordtorrt och näst vackrast skulle ha fortsatt i samma banor i november.
Någon snö verkar det ändå inte komma inom de närmaste veckorna, antagligen sker det först i december. I fjol var julen vit men det besående snötäcket fick vi först den 3 januari 2015.



Mulet i sikte. Vädret övergår som bäst till ett för årstiden mera normalt väder med regn och mulna dagar. Nätbild.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar