måndag 30 mars 2015

Mera snö i nacken

Vintern vill inte släppa sitt grepp. I dag den 30 mars är marken igen vit, det snöar och så kommer det att fortsätta med nederbörd i form av snö, snöslask eller regn åtminstone fram till tisdag eftermiddag. Hela Stilla veckan uppvisar överlag ett ostadigt väder.

BORGÅ. Det här känns speciellt tråkigt för att våren redan var långt hunnen, med för årstiden höga temperaturer, sol och barmark redan fr.om. februari.
Ser vi på påskens väderprognos ska temperaturen ligga kring +4 och -1 grader. Det är omväxlande halvklart och mulet och det ska falla litet nederbörd i form av regn s.g.s. varje dag. 
Påsken infaller ju ungefär mellan den 25 mars och 25 april och kan därför vara både kall och varm, regnig eller solig. I bästa fall har temperaturerna rört sig kring 20 värmegrader, i sämsta fall en god bit under 0 grader med snö på marken.

Nu tyder prognosen fram till den 10.4. på ett normalt väder för årstiden, dvs. en medeltemperatur på c. 3 grader. Genomsnittstemperaturen för april är +4 grader. År 2014 var april litet varmare än normalt med en medeltemperatur på 5,4 grader.
Mera snö. Den 30.3. var marken igen vit i Borgå. Stilla veckan blir ostadig och påsken ska enligt prognosen ha ett väder med temperaturer från en köldgrad till fyra värmegrader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar