måndag 15 december 2014

Nytt snöförsök i Borgå


Senhöstens & förvinterns andra större snöfall i Borgåregionen var ett faktum den 12-13.12. men snön torde inte stanna kvar på marken.
BORGÅ. Det som roar i samband med snöfall nu för tiden är kvällstidningarnas skriverier. De får det nämligen att låta som de yttersta tiderna randats varje gång det blåser upp med litet snöfall i faggorna. Snöyra och dåligt väglag är en lika naturlig del av vintern som regn och stormande hav på sommaren.
Det snöoväder som utlovades i söder till luciadagen den 13.12. drog ner över Estland och Baltikum i stället, vilket betydde att södra Finland fick bara en bråkdel av vad som utlovats. Den hårda blåsten var till större förtret och många hushåll i vår region var utan ström i timmar.
I sin väderblogg på Fonectas hemsida skriver meteorolog Juha Föhr att ingen med säkerhet kan säga om julen firas med vitt på marken här i södra Finland, men att de utlovade milda vindarna från syd-sydväst till julhelgen nog knappast har annat än en svart jul i släptåg.
Som det nu ser ut håller förra lördagens snötäcke på cirka 10 cm sakta men säkert på att smälta bort. Bojarna på Borgå å fick litet snö på skulten i lördags.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar