onsdag 19 juli 2023

Halva sommaren vacker och normalvarm

Den 16 juli var halva sommaren bakom och framför oss. Sommaren har hållit en normal temperatur och soltimmarna har övervägt.  Regn har det lyckligtvis också fallit.


BORGÅ. Juni var med undantag för den första tredje delen varm och solig. Medeltemperaturen på 15,8 grader ska ställas i relation till den samma mellan den 11 och 30 juni då genomsnittstemperaturen var över 19 grader.

Kyligare

Juli har varit kyligare än normalt. För tillfället är medeltemperaturen 16,3 grader jämfört med normalvärdet på 18,2 grader för hela månaden. Sol- och klarvädret i juli är nu uppe i 59 procent när juni hade ett snitt på 70 procent. 

Regndagarna i juli är 6 stycken och regnmängden 58 millimeter i Borgå och ungefär det samma på Vessö. I juni föll det 19 millimeter likaså under 6 dagar. Mest regnade det i juli 1–3.7 samt den 8.7. då den sammanlagda regnmängden blev 51 millimeter. Blåbären torkade därför inte ut utan det finns om inte rikligt så i alla fall någorlunda hyggligt av dem.

Fortsättningen i juni för med sig en medeltemperatur på 17-18 grader, det är mulet till halvklart och det regnar litet nästan dagligen. Tillsvidare har vi haft en het dag i juli och mera syns inte bakom horisonten heller enligt nuvarande prognoser.



Halvklart. Vädret har varit kyligare än normalt men ofta halvklart till klart som här vid Kvarnbergsgatan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar