lördag 12 november 2022

Ny maximitemperatur men snöhotet avtog

 Många städer i södra Finland noterade en ny maximitemperatur för november, bland dem Borgå. Det rikliga snöfall som prognosticerats till nästa veckoslut verkar inte bli av förrän litet senare och i mindre utsträckning.


BORGÅ. Sol, sol och åter sol gladde oss i Borgåtrakten idag lördagen den 12 november. Med solskenet följde milda vindar från sydväst och föhnvindar från nordväst, vilket sammantaget bidrog till den rekordhöga dagstemperaturen 14 grader i Borgå. Det tidigare rekordet är från 2015 och skrivs 13 grader. Varmast var det i Jomala, Åland med drygt 15 grader.

I senaste blogginlägg från igår meddelade samtliga vädersajter om snöfall och köld nästa lördag–söndag.

Nu är det ett annat ljud i skällan.  Det utlovas visserligen ett par köldgrader men snö får vi vänta på till onsdagen den 23 november samt de två påföljande dagarna då det utlovas snöslask på 1,6, 2,4 och 4,4 millimeter samt ren snö kring 2 cm samt temperaturer mellan  +2 och 0 grader. Det är ändå så långt fram i tiden att prognosen kan förändras många gånger om.

Positivt är det hur som helst att det också utlovas solsken varje dag nästa vecka. I dag var det vackert för 62,5 procent (15 timmar) vilket tillsammans med soltimmarna den 1 november ger en procent för soligt och klart väder på 8 procent.



Snygga färger. Kvällshimlen hade en vacker rodnad efter en solig och rekordvarm dag dag denna 12 november.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar