tisdag 20 april 2021

Våren tog ett skutt framåt men det blir kyligare

Under den andra tredje delen i april den 10–20.4. tog våren ett stort kliv framåt. Men snart blir det kyligare och mera regnigt.


BORGÅ. Från den 10 till den 20 april steg medeltemperaturen från 3,3 till 5,4 grader. Det betyder att vi redan ligger 1,3 grader över normalvärdet för april. Varmast hade vi 17–18 april då temperaturen var uppe i 17 grader, ovanligt varmt för årstiden. Kallast var det på morgonnatten den 15 april med två köldgrader.

Samtidigt med värmen sken solen från en molnfri himmel fr.o.m. den 15 till den 19 april och också i dag den 20 april var det vackert för 3/4. Det är ovanligt och påminner mera om sol- och klarvädret för maj än för april. Att det inte regnade en droppe understryks av att det utfärdats varning för gräsbrand redan i ett par veckors tid.

Omslag

Men det blir ett omslag i vädret. Ännu t.o.m torsdagen den 22 april är det vackert och rätt varmt men sedan blir det kallt och regnigt. Medeltemperaturen fram till den 1 maj väntas ligga kring drygt 4 grader och det regnar sju av 10 dagar.

För tillfället är medeltemperaturen 5,4 grader, det har varit vackert för 54 procent och regnat i sex dagar. Mot slutet av månaden ser väderparametrarna ganska annorlunda ut.

Ännu är det för tidigt att förutspå vädret den1 maj men prognosen 10 dagar innan utlovar kring 10 grader varmt och halvklart. 

Vårligt. Den 20 april sken solen över Maren som den gjort redan i fem dygn.


Vårtecken. I den japanskt inspirerade författarparken norr om stadsbiblioteket
blommar vitsipporna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar