torsdag 22 augusti 2019

Sensommar med sol och blåst

Sommaren håller på att avrundas med ljumma vindar, sol och sporadiskt med små regnskurar.

BORGÅ. De många utlovade kraftiga regnen har åtminstone inte dragit fram över Borgåregionen. Som bäst har vi en regnmängd som ligger på litet under 50 millimeter, dvs. mindre än normalt. De hotande regn- och åskmoln som tornat upp sig i nordväst och ute på Finska viken har aldrig nått Vessölandet.
Temperaturen är nu kring 16,2 grader, vilket är mycket nära långsiktsmedeltalet för augusti på 16,4 grader. Någon het dag har inte förekommit och uppträder heller knappast mera i augusti.
Sol och blåst
Månaden har karakteriserats av sol och halvklart väder och rätt kraftiga vindar från sydväst och väst i skärgården. Sol- och klarväder har vi för tillfället haft för omkring 50 procent, litet mindre än normalt i augusti.
Avsaknaden av nordliga vindar betyder för sin del att havsvattnet fortfarande går bra att simma i. Temperaturen har pendlat mellan 19 och 20 grader en längre tid.
När juni var cirka två grader varmare än normalt med 17,5 grader i genomsnitt och juli två grader kallare än normalt och då augusti ser ut att bli normalt varm blir sommaren inte oväntat normalt varm, mindre regnig än i genomsnitt och ungefär lika vacker som det brukar. 

Solglitter. Sol och västliga vindar på cirka 13 meter i sekunden har varit legio den senaste tiden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar