tisdag 8 augusti 2017

Regnig augustibörjan

Efter första veckan i augusti har det regnat 70 procent av den genomsnittliga månadsnederbörden, men fortsättningen verkar vara torrare.

BORGÅ. Regnmängden den 8.8. är uppe i 52 millimeter. I genomsnitt regnar det 74 millimeter i augusti. I fjol föll det 75 millimeter regn. Mest regn denna augusti föll det den 2 och 5 då mängden var 18 millimeter båda dagarna.
Men det ser ut att bli torrare. Fram till den 17.8 utlovas bara ett par regndagar, men prognosen kan ändras.
Medeltemperaturen har tack vare det äntligen sommarvarma och fuktiga vädret hållit sig kring litet på 17 grader (16,4 för månaden som helhet på lång sikt). Några heta dagar har inte förekommit och finns inte heller i sikte. Men den svans av Lucifer, som hettan som legat över Medelhavsområdet en stor del av sommaren har kallats, och som till onsdag drar in ett litet stycke över Finland från söder kan föra med sig temperaturtoppar på omkring 24 grader.
Sol-och klarvädret ligger nu på 38 procent. Augusti har normalt vackert för 53 procent. Men också soldagarna verkar bli fler än hittills.
I havsvattnet på Vessös västra sida har det tidvis förekommit påhälsning av blågröna alger som blommat, för att igen försvinna i och med blåsten som rör om i vattnet. Havsvattnets temperatur är i alla fall simvänligt och rör sig kring 18–20 grader efter att s.g.s. hela juni och juni ha varit fem till sex grader lägre.Efter regnet. De större regnen i augusti hade vi den 2 och 5.8. men också den 7 augusti regnade det 7 millimeter, vilket syns på västra åstranden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar