onsdag 6 juli 2016

Ostadig start på juli

Liksom juni inleddes juni med först varmt och sedan kyligt och regnigt väder. Någon höjdare kan man inte tala om och utsikterna tyder på varierande väder.

BORGÅ. Månadens tre första dagar var varma, varmast blev den 2 juli då temperaturen steg till heta 26 grader, de övriga dagarna hade en topp på 22 grader.
Men därefter fick vi en ordentlig känning på det lågtryck som parkerat sig över Finland. Temperaturen gick ned till maximala 16 grader och drygt 10 grader nattetid. Det ger en medeltemperatur på 16,5 grader den 6.7. då genomsnittet är 18,0 grader för juli, men det mesta återstår givetvis.
Samtidigt kom det två kraftigare regn som betydde 17 respektive 10 millimeter nederbörd och tillsammans med de mindre två regndagarna är nederbörden nu uppe i 34 millimeter.
Sol- och klarvädret är heller inget att hurra över och räknas i detta nu till 35  procent. Det är hälften av procenttalet för den första veckan i juni medan maj hade hisnande 99 procent vid samma tidpunkt.
En blick framåt ger vid handen att regnet fortsätter ännu torsdagen den 7 juli medan det därefter utlovas varierande väder med aningen regn, halvklart och normalare dagstemperaturer på upp emot 21 grader fram till den 18.7. men ändå inga heta dagar.
Det goda med regnen är att blåbären nu vuxit sig stora och att även de första kantarellerna dykt upp.


Blommor i grönskan. Det blommar och är grönt denna rätt våta och tidvis svala första vecka i juli. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar