torsdag 27 juni 2019

Juni två grader varmare än normalt

Eftersom juni månads väderöversikt publiceras som blogginlägg först några dagar efter månadsskiftet juni–juli kan man ändå se ungefär hur månaden blir som helhet.

BORGÅ. Medeltemperaturen som nu är 17,4 grader väntas i och med litet kyligare väder sjunka till 17,2 grader när juni är slut. Det skulle betyda att juni fyra gånger har varit varmare sedan 1974. Normalt är medeltemperaturen i juni 15,2 grader. De heta dagarna är nu 9 till antalet och väntas inte öka mera. Det är fyra mer än i genomsnitt och fem mera än i juni 2018.
Det har varit soligt och klart för övre 65 procent och slutresultatet torde bli c. 63 procent klart p.g.a. litet mulnare väder mot slutet av månaden.
Regnmängden för närvarande ligger på 35 millimeter och det borde inte regna mycket mera. Det är litet, för normalt har vi en regnmängd på drygt 80 millimeter i juni. I fjol var den 69 millimeter.
Temperaturen i vattnet har varit högt för årstiden, som mest var den 22 grader för att nu röra sig kring 17 grader, då vädret slog om från hett till normalt den 22.6. Ovanligt är också att det fanns färdiga blåbär på soliga ställen till midsommaren. Normalt mognar de första veckan i juli.
En fullständig rapport hittas alltså på denna sida om c. en vecka.


Mest soliga dagar. Juni har mestadels varit torr och solig.I bakgrunden syns Stora och Lilla Tackholmen, Svartholmen, Romholmen och efter dem Äggskärsholmarna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar