måndag 19 oktober 2015

Oktober kan bli den regnfattigaste

Med bara 1 millimeter nederbörd för oktobers del i detta nu den 19.10. finns det goda chanser att månaden blir den regnfattigaste sedan regnmängden började dokumenteras år 1982.

BORGÅ. Den 1 oktober regnade det 1 millimeter och prognosen fram till månadsskiftet utlovar på sin höjd 10 millimeter till. I så fall upplever vi den torraste oktober, för den minsta regnmängd som noterats hittills är från oktober 2005 då det föll 32 millimeter. I genomsnitt ska det falla liter över 90 millimeter nederbörd i oktober.
Sol- och klarvädret är i skrivande stund 64 procent, vilket också är rekord i solighet och klart väder men i det fallet utlovas ett mulet slut på månaden. I så fall går procenten för sol- och klarväder ner under 60 och antagligen också under 57 procent, som det var i oktober 1988 som är den tillsvidare vackraste oktober. I genomsnitt är det klart för 36 procent i oktober. Så hur som helst kan man tala om en vacker och torr oktober.
Medeltemperaturen ser ut att bli ungefär som normalt, nu är den 5,6 grader, i genomsnitt är den 5,7 grader. Dimma har förekommit flera morgnar, vilket hör till oktober månads kännetecken.



Dimma över vattnet. Dimmiga morgnar och förmiddagar hör oktober till.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar